گزینش از دیدگاه امام خمینی(ره)
*اعضای گزینش باید افرادی صالح، متعهّد، عاقل، صاحب اخلاق کریمه، فاضل، متوجه به مسائل روز باشند.
*در گزینش افراد صالح، بدون ملاحظه روابط اقدام شود.
*اعضای گزینش نباید تنگنظر، تندخو، مسامحهکار و سهلانگار باشند.
*میزان در گزینش، حال فعلی افراد است، مگر آنکه از گروهکها و مفسدین باشند یا حال فعلی آنها مفسدهجویی و اخلالگری باشد.
*سئوالاتی که از افراد پرسیده میشود، باید مبتلا به بوده، ساده و بدون معمّا و مناسب با شغل افراد باشد.
*میزان رد و قبولی موازین اسلام و انسان باشد که هدایت جاهلان منظور نظر اصیل است.
*تجسّس از احوال اشخاص از غیر مفسدین و گروهکهای خرابکار مطلقاً ممنوع است.
گزینش از منظر مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)
* در تشخیصها، در گزینش اشخاص و در گزینش مسئولان، باید خدا را در نظر بگیرید، گزینش باید گزینش هوشمندانه، عالمانه و دقیق باشد.
* افراط و تفریط در کار نباشد، نه آنچنان سهلانگاری که بافت دستگاههای مهم و حساس بهکلی جهتگیریهایش را رها کند و نه آنچنان سختگیریهای نادرست و تفریط که به اندک بهانهای افراد را پشت در بگذاریم.
* در گزینش افراد ملاحظه کنید، کسانی باشند که این خصوصیات را رعایت کنند، هم جهات اسلامی هم جهات انقلابی، هم جهات ارزشی تا کار واقعاً چنان که باید و شاید پیش برود. به مدیران توصیه میکنم که به گزینش به چشم رقیب و مانع نگاه نکنند به چشم بازو، وسیله کار، چشم بیننده و گوش شنونده در پیدا کردن آدمهای کارآمد نگاه کنند، مدیر باید وجود گزینش را یک فوز عظیم بداند.
* آن روزگاری که افراد به خاطر برخی از ملاحظات فکری و سلیقهای و عاطفی، نیروهای خودشان را استخدام میکردند، گذشته است. امروز، روزی است که همه بایستی از سلایق و انگیزههای شخصی عبور کنند و هرچه را هم که در گذشته بوده، پشت سرشان بریزند و از آن عبور کنند و انشاءالله زمینه یک همکاری عمومی را فراهم سازند.
* هم رد کردن آن صالح، هم پذیرفتن آدم ناصالح، هر دو بد و هر دو خلاف است.
* توجه کنید که گزینش را یک وسیلهای برای طرد، دور ریختن عناصر، مانع گذاشتن سر راه آدمهای حسابی که میخواهند بیایند کار کنند، قرار ندهید. سعی کنید گزینش را پالایش نیروهای انسانی و زبدهگزینی قرار دهید.
* در گزینش، سختگیریهای بیجا، مانعتراشیهای بیجا، اشکال دارد.
* در سطوح بالا، آن نیروی مؤمن و با اخلاص را جستجو کنید.
* در بین کسانیکه توانایی کار را دارند، دنبال عنصر تقوی و تعهّد و اخلاص بگردید و او را در رأس کار بگذارید.
* گزینش کار بسیار مهمی است، گزینش مثل صراط است همان صراطی که شنیدهاید اینجاست، آنکه از مو باریکتر و از شمشیر تیزتر و هر طرفش هم بیفتی جهنم است ـ همینجاست.
* معتقدیم که گزینش برای دستگاههای دولتی و نهادها و همه دستگاههای عامل که از نیروی انسانی استفاده میکنند. مثل آب خوردن، لازم و واجب است.
* گزینشها تقویت بشوند، منتها تقویت گزینشها از دو نظر است، هم تقویت موضع اداری و سیاسی و هم تقویت باطن انسانی و عارفانه و دقّت و توجه لازم.
* یک چنین کاری است گزینش که هم هدفش خیلی بالاست و هم وسیلهها اینقدر حساس هستند. باید دقیق باشید